SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Öğrencilerimizi, akademik, kültürel ve sportif yönlerden donanımlı, başarılı ve toplum içinde söz sahibi olabilecek bireyler olarak yetiştirirken, toplumsal konularla ilgili farkındalıklarını artırmak adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle buluşturmakta ve bu projelerde etkin görevler almalarını sağlamaktayız. Başkent Okullarında okuyan her öğrenci okudukları eğitim yılında en az bir sosyal sorumluluk projesinde görev alır. Çalışmalarımızın planlaması çocuklarımızın sınıf seviyesine ve yaş düzeylerine uygun olarak belirlenmektedir.

EĞİTSEL ETKİNLİK SUNUMLARI
Öğrencilerimizin performanslarını değerlendirdiği, eğitsel ve yaratıcı çalışmalarını, öğrenme biçimlerini, bilgilerini kullanma durumlarını, süreç içinde hangi aşamaları kaydettiklerini ailelerine sundukları çalışmadır.

ALAN GEZİLERİ
Yıl içerisinde müfredata uygun alan gezileri ile sosyal aktiviteleri uygulamaktayız. Öğrencilerimizin ilgisini çekecek, yöresel, kültürel, mesleki ve güncel önem taşıyan her mekan bizim için doğal öğrenme alanıdır. Öğrencilerimizin araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan öğrenme gereksinimlerini karşılamak amacıyla çeşitli çevre gezileri yapmaktayız.

AİLE KATILIMI
Program kazanımlarımız ve sene başında velilerimizden tespit ettiğimiz aile katılımı konuları ay içerisine uygun olan haftalara göre planlanarak velilerimizin eğitime aktif katılmaları sağlanmaktadır. Buradaki hedefimiz her aile ile yılda en az bir kez aile katılımı etkinliği gerçekleştirmektir.