NEDEN YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ?

Yabancı dil öğrenmenin birçok gerekliliği vardır. Birkaç örnek vermemiz gerekirse:

·                   Yeni bir dil öğrenmek, öğrenene o dilin kültürünü takdir etme ve o kültüre karşı hoşgörülü olma durumu oluşturur.

·                   İki ya da daha fazla dil bilmek, kişiye iş hayatında daha çok şans sağlar.

·                   Yeni bir dil öğrenmek kişiye o ülkeye ait gelenek ve alışkanlıkları öğrenme imkânı sunar. Bu da kişinin vizyonunun genişlemesine katkıda bulunur.

·                   Seyahatlerde kolay iletişim için vazgeçilmezdir.

·                   Farklı milletlerden insanlarla iletişim kurabilmenin anahtarıdır.

·                   Üniversitede okurken işimizi kolaylaştırır.

NEDEN İNGİLİZCE ÖĞRENMELİYİZ?

Okulumuzda erken yaşta eğitimine başladığımız İngilizce, evrensel bir dildir. Seyahatin, ticaretin, bilgi alışverişinin ve küresel iletişimin dilidir.

NEDEN ERKEN YAŞTA YABANCI DİL ÖĞRENMEYE BAŞLANMALI?

Erken yaşta yabancı dil öğrenmenin çocuklarımıza sağladığı birçok fayda vardır. Bunların en başında, çocuklardaki öz güven gelişimine büyük katkı sağlaması gelir. Farklı dilde konuşan insanları anlaması, o kişilerle konuşabilmesi, o dilde şarkılar söylemesi, filmler izleyebilmesi çocukların kendilerine güvenerek iletişim kurabilmesini kolaylaştır. Çocukların beyin gücünü artırmada da yabancı dil öğrenmenin katkısı yadsınamaz. Yabancı dil öğrenmek ayrıca çocukların matematiksel ve bilimsel gelişimine de katkı sağlamaktadır. Farklı bir dili de kullanabilen çocuklar, tek dil bilen çocuklara göre daha geniş bir kültür anlayışına sahip olurlar.  Çocuklarda hedeflediğimiz, bir yabancı dili erken yaşta öğrenip, kendilerine güven duyarak o dili kullanabilmelerini sağlamak  ve bir başka dili de öğrenmeleri için onlara erken yaşta bir kapı aralamaktır.

ANASINIFINDA İNGİLİZCE EĞİTİMİ

·       İngilizce eğitimi, anasınıfından başlayıp bir bütünlük içinde devam eder. Eğitim, güçlü akademik donanıma sahip, nitelikli ve deneyimli Türk ve yabancı uyruklu öğretmenlerce gerçekleştirilir.

—     Başkent Okulları olarak; yabancı dilde sorgulayan, iletişim kurabilen ve bilgisini yaşama aktarabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

—     Derslerimizde öğrencilerimizin aktif olmasını sağlayan etkinlikler yapmaktayız.

—     Eğitsel oyunlar, gerçek objelerin kullanımı, şarkılar ve görsel materyallerle etkinliklerin desteklenmesine büyük önem veriyoruz.

—     Hikâye anlatımı etkinlikleri ile öğrencilerimizin dinleme ve anlama becerilerini geliştirirken, onların hayal güçleri, hafızaları ve merak duygularını da beslemiş oluyoruz.

—     Disiplinler arası İngilizce kullanımına imkan tanıyan bir program kullanmamızın bir sonucu olarak anaokulumuzda yabancı öğretmenimizin işlediği dil becerileri dersinde öğrencilerimiz fen bilimleri ve matematik derslerini de doğal bir yolla öğrenirler. Bunu yaparken içerik ve dil öğretiminin birleştirilerek uygulandığı bir yaklaşımla öğrencilerimize bir konuyu öğretirken onların aynı anda İngilizce öğrenmelerini de sağlıyoruz. İngilizcenin bu şekilde gerçek yaşam bağlamında kullanılmasıyla öğrencilerimizin motivasyonlarını artırırken, yapılan etkinlik ve çalışmalarla onların eleştirel düşünme, yaratıcı olma, iletişim kurma ve işbirliği yapma gibi 21. Yüzyıl becerilerini geliştirmeye de küçük yaşta adım atmış oluyoruz.

—     Öğrencilerimizin sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimlerini destekleyerek, onları düşünmeye, keşfetmeye ve üretmeye teşvik ederek onların yaşam boyu öğrenen bireyler olmalarını amaçlıyoruz.