Modern Dans

MODERN DANS

Dans etmek,dans ile var olmak…

Anlatmak istedikleriniz mi var?

O zaman dans edin. Sahneye çıkın ve içinizden geleni ortaya çıkarın. Modern dans duygu akışının doğaçlama yöntemi ile dışa vurumudur. Bizler dansın estetik ve doğal yanını öğrencilerimizin hayal gücü ile bütünleştirerek ortaya güzel, eğlenceli ve yaratıcı bir dersin yaşanmasını hedeflemekteyiz.

Hareket yelpazesi çok geniş ve yaratıcılığa açık olan modern dans, teknik açıdan diğer dans türlerini yapmayı kolaylaştıracak eğitim programı ve doğallığı ile tam olarak özgür bir yapıdadır.  Bedenin keşfi, doğru kullanılması, denge ve koordinasyonun sağlanması gibi fiziksel gelişimleri destekleyen bu dans sayesinde öğrenci kendini bedensel olarak daha iyi ifade eder.

Yeteneğe, vücut esnekliğine, dirence, dengeye ve en önemlisi müzik kulağına göre öğrenme hızınızın değişeceği bir derstir. Modern dansta, özel bir müzik ve temel hareketler olmadığı için öğretmen ve öğrencilerimizin yaratıcılığına bağlı olarak öğrenim süreci tamamlanmaktadır.

Bir sene boyunca öğrencilerimiz, dengeli ve farklı figürler kullanarak daha özgün dans edebilme yeteneğine ulaşmaktadır. Müzik kulağı daha çok gelişmekte, farklı müzik türlerine göre de dans edebilmektedir. Modern dans dersi ile öğrencinin gelişim ve değişimini belirli gün ve haftalar da yapılan etkinliklerde dans gösterileri ile sahne üzerindeki özgüvenli duruşundan anlamaktayız.