Okul Müdürü

Okulumuz; öğrencilerin bir birey olarak kabul edildiği, akranlarıyla ve hayatına yön veren öğretmenleriyle birlikte yaşama hazırlandığı doğal bir öğrenme ortamıdır.

Öğretim programımızın donanımlı ve ihtiyaca yönelik olması, öğretmen kadromuzun çalışkan ve alanında güçlü eğitimciler olması, doğru zamanda doğru yol ve yöntemlerle öğrenciye ulaşmamız bizlerin başarısının anahtarıdır.

Başkent İlkokulu, 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren ana sınıfından 4. sınıfa kadar öğrencilerimize Cambridge International Programını uygulamaktadır. Cambridge International müfredatı, Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programına paralel olacak şekilde düzenlenmiştir. Bu program ile daha geniş bakış açısına sahip, hayatın farkında olan,kurallı ve özgür bireyler yetiştirebiliyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programını ve programlarımızı güçlendiren destek öğretim modelleri de kullanarak öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Çocuklarımız  büyürken sanat, medya, finans,tarih gibi konularda kendi bakış açılarını oluşturabiliyorlar.

Gözlemleyen, merak duyan, sorgulayan, analiz ve sentez yapabilen öğrenciler için yaşam ortamı ve kaynaklar sağlıyoruz.

Ders dışı etkinlik programlarımız sanat, bilim, doğa sevgisi, insan ilişkileri, spor ve bilişim alanlarındadır. Öğrencilerimizin yeteneklerini tanımaları, öz denetimlerini sağlamaları ve öz saygılarını güçlendirmeleri için bu programlardan yardım alırız.

Biliriz ki insanın ailesinde aldığı eğitim, okulunun vizyonu ile şekillenir. Başkent İlkokulunda laik, cumhuriyetçi, haklarını bilen, vatansever ve Atatürkçü öğrenciler yetiştiririz.

Saygılarımla.

İlhami Serdar KARAMAN