Eğitim Öğretim Yaklaşımı

Okulumuzda benimsenen eğitim yaklaşımının temelinde, öğrencilerin zihinsel gelişim potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmak için okumaları, yazmaları, tartışmaları ve problem çözme çalışmalarına katılmaları gerektiği düşüncesi yer almaktadır. Eğitim ve öğretimi destekleyici aktivitelerimiz bu eksen üzerinde tasarlanmaktadır.  Akran etkileşimi, problem çözerken öğrencilerin mantıklarını anlatmalarını ve farklı bakış açılarını düşünmelerini gerektiren öğrencilerimiz için geliştirdiğimiz aktivitelerden birisi de Başkent PDF (Paylaşmaya Değer Fikirler) etkinliğidir.  Bu aktiviteler analiz, sentez ve değerlendirme gibi bilişsel stratejileri içerdikleri ve en çok çiftler veya grup halinde yapıldıklarında etkili oldukları için önemlidir.

Her pazartesi sabahı öğrencilerle paylaşılan mesajları,  K12 bilgilendirme sistemi üzerinden gönderilen düşünce yazılarını, videoları; analiz etme, ders konuları haricinde hayata dair konuları tartışma gibi çalışmalar da  bu tür aktivitelerimiz için gösterebileceğimiz diğer örneklerimizdendir.

Aynı zamanda, öğretmenlerimiz ders programını ve içeriğini öğrencilerin ihtiyaçlarına, yeteneklerine, ilgilerine ve öğrenme stillerine göre şekillendirmeleri gerektiği düşüncesi ile hareket etmektedirler. Onları aktif, birlikte çalışarak keşfetme sürecine sokarlar ve böylece öğrencilerin öğrenme sorumluluğu artar ve öğrencilere öğrenme deneyimlerini şekillendirme yeteneği kazandırılır. Neyi bildiğinin veya bilmediğinin farkında olan ve öğrenmek için bilmediklerinin peşine düşen öğrenci yetiştirmeyi hedefleriz.

Öğrencilerin akademik yeterliliklerini, kendini düzenleme kabiliyetlerini arttırarak, öğrencilere öz yönlendirmeli öğrenme becerileri kazandırarak, bilgiyi yaşamları için anlamlı olacak şekilde edinme, analiz etme ve kullanma yetenekleri hakkındaki inançlarını destekler; onları hayata hazırlarız.