ANASINIFI Haberler
Anasınıfı Bilim Şenliği
10 Mayıs 2019

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları Anasınıfı öğrencileri ‘’3.Geleneksel Bilim Şenliğini’’ başarıyla gerçekleştirdi.

Bilim Şenliği,Anasınıfı öğrencilerinin kortej yürüyüşü ile başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Anasınıfı öğrencisi İpek Suna ÖZDEMİR’in Andımız’ıokumasıyla devam etti. Okul Müdürü Bilsen ÖZALTIN günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmada ‘’Öğrencilerimize okul öncesi dönemden başlayarak bilimsel düşünmeyi kavratmayı hedeflediklerini’’ vurguladı.

Anasınıfı öğrencileri daha yaşanılabilir bir dünya için‘’Geri dönüşümün önemiyle ilgili’’ bir defile gerçekleştirdi. Defilede dikkat çeken Türk bayrağı ve Atatürk kostümü büyük alkış aldı. Daha sonra veliler tenis kortunda sınıflara ayrılan bölümleri gezerek çocuklarının ilk bilimsel çalışmalarını büyük bir heyecan ve mutlulukla incelediler.

Bilim Şenliğinde çocukların yaparakyaşayarak,keşfederek öğrenmesi, dil becerilerinin, bağımsız düşünme ve sentez yapabilme yeteneklerinin, bilişsel ve çevreye karşı duyarlı olma becerilerinin gelişmesi sağlandı.