ANASINIFI Haberler
Atatürk Evi Müzesi'ne Anlamlı Ziyaret
01 Kasım 2018

Başkent Üniversitesi Özel Başkent İlkokulu Anasınıfı öğrencilerimiz Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında 01 Kasım 2018 Perşembe günü, Adana Atatürk Evi Müzesi’ne ziyarette bulundular.

Atatürk’ü öğrenerek büyümüş bir çocuksanız, masal kahramanlarına ihtiyaç duymazsınız.

Müze binasının 19.yy’ da yapılmış iki katlı geleneksel Adana evlerinden olduğunu, Atatürk’ün Adana’ya geldiğinde bu binada ağırlandığını ilgi ile dinlediler. Kurtuluş Savaşı sırasında ve sonraki yıllarda çıkan yerel gazetelerin yer aldığı bölüm olan çalışma odasını, üst katta bulunan Atatürk’ün mumdan heykelinin bulunduğu sofa alanını, içinde 200’e yakın kitap bulunan kütüphanesini, çalışma odasını, basın odasını, saatin 9.05’e ayarlanarak durdurulduğu mücahitler odasını gezdiler. Atatürk’ün "Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde kalamaz." dediği Hatay odasındaki mankenleri görme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz, Atatürk’e ait kişisel eşyaları merakla incelediler.

Öğrencilerimiz, gezilerini tamamlarken öğretmenlerimiz cumhuriyetin bize getirdikleri, Atatürk’ün nasıl bir lider olduğu üzerine sohbet ederek farkındalık yarattılar.