İLKOKUL Haberler
1.Sınıflar Ağaç Dikme Etkinliği
24 Nisan 2019

ORMANSIZ BİR YURT VATAN DEĞİLDİR.

ATATÜRK

Başkent Üniversitesi Özel Başkent İlkokulu 1.sınıf öğrencileri olarak ormanların çoğaltılmasına, katkıda bulunmak için ağaçlandırma çalışmasına katıldık.24 Nisan 2019 tarihinde Orman Müdürlüğünün bizi yönlendirdiği arazide coşkuyla fidanlarımızı diktik.

Derslerimizde her ormanın binlerce hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yaptığını ve oksijen üretimindeki rolünü öğrenmiştik. Ağaç dikmenin, ormanları korumanın çok erdemli bir davranış olduğunu biliyorduk, ayrıca ormanların yağmur bulutlarını çekerek yağışa sebep olduğunu, bu yüzden kuraklığı engellediğini de öğrenmiştik. Aynı zamanda yine ormanlar sel ve erozyon oluşumunu da engeller. Kullandığımız masa, sandalye, kibrit çöpü, iskele, köprü ve evlerin yapımında kullanılır. Sizin de bildiğiniz gibi ormanların faydası saymakla bitmez.

Öğrencilerimiz “Ormanları çoğaltalım” düşüncesiyle bu etkinliği tamamlamıştır. Unutmayalım “Orman yurdun hem süsü, hem gücüdür.”