İLKOKUL Haberler
Dünya Su Günü
22 Mart 2019

DÜNYA SU GÜNÜ

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda, 1992 yılında Rio de Janerio'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda suyun dünyada giderek artan önemi, temiz su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması gerektiği vurgulanmış ve yapılan paylaşımlar sonucunda her yıl 22 Mart gününün “Dünya Su Günü” olarak kutlanılmasına karar verilmiştir. 22 Mart 1923 tarihinden bu yana her yıl farklı temalarla birçok ülkede Dünya Su Günü kutlamaları yapılmaktadır.

Suyun yaşantımızdaki önemi hakkında farkındalık yaratmak amacıyla, öğrencilerimiz sınıflarda suyun döngüsü, su kaynaklarımızın korunması ve su tasarrufu gibi konularda konuşmalar yaparak birbirleri ile paylaşımlarda bulundular. Duygu ve düşüncelerini resimlerle ifade ederek hazırladıkları ürünleri pano çalışmaları ile sergilediler.