İLKOKUL Haberler
Kızılay Haftası Söyleşisi
06 Kasım 2018

Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında, Başkent Üniversitesi Özel Başkent İlkokulu 2. ve 3. sınıf öğrencilerine 06 Kasım 2018 tarihinde okulumuz tiyatro salonunda, Türk Kızılay’ı Adana şubesinden gelen Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Öznur BAĞCIVAN ile “Kızılay Haftası Söyleşisi” gerçekleştirildi.

Toplumsal dayanışmayı sağlamak, kan bağışı düzenlemek, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için mücadele veren Türk Kızılay’ının faaliyetlerine dikkat çekmek ve öğrencilerimizin bu faaliyetleri öğrenmelerini sağlamak amacıyla etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz, Türk Kızılay’ının 7 Temel İlkesi olan  “Tarafsızlık, Ayrım Gözetmemek, İnsanlık, Evrensellik, Birlik, Gönüllü Hizmet, Bağımsızlık” hakkında bilgi edinirlerken, "Kan ver can ver " adlı kan bağışı sloganı ile kan bağışının önemini kavradılar.