İLKOKUL Haberler
Milli Kültür Ögelerini Öğreniyoruz ve Milli Kültürümüzü Tanıyoruz
21 Kasım 2018

Milli duygu ve dil arasındaki bağ çok güçlüdür. Dilin millî ve zengin olması  millî duygunun gelişmesinde başlıca etkendir .
M. Kemal Atatürk

Bir milletin en değerli varlıklarından biri kültür ögeleridir. Türk gençleri olarak bizler bu ögeleri tanımalı ve yaşatmalıyız.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler dersine ait  “Milli kültürümüzü yansıtan öğelere örnekler ” konusu kazanımları çerçevesinde, her sınıfımız milli kültürümüzün bir parçası ile ilgili araştırma çalışması gerçekleştirdi.

Okulumuz tiyatro salonunda öğrencilerimiz asker uğurlama, kız isteme, kına gecesi, sıra gecesi, yağlı güreş törenlerini, gözleme ve börek yapan köylü kadınlarını öğretmenlerinin rehberliğinde anlatım ve drama yöntemlerini kullanarak hazırladıkları ders ile işlediler. Bu çalışmayla milli kültür ögelerinin neler olduklarını ve yaşantımızdaki önemini yaparak, yaşayarak ve birbirleri ile etkileşimde bulunarak öğrenmiş oldular.