İLKOKUL Haberler
Milli Mücadele
12 Aralık 2018

Başkent Üniversitesi Özel Başkent İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerimiz, Sosyal Bilgiler dersi ''Milli Mücadele'' konusu kazanımları çerçevesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basması ile başlayan "Milli Mücadele" sürecinin çeşitli kesitlerini inceleyerek okulumuz tiyatro salonunda bu konuyu ders olarak işlediler.

Öğrenmenin en iyi yolunun öğretmekten geçtiği düşüncesiyle bu etkinlikte; 4-A sınıfı “Mustafa Kemal'in Samsun'a Çıkışı”, 4-B sınıfı “Başkomutanlık Meydan Savaşı”,4-C sınıfı “Batı Cephesi”, 4-D sınıfı  “TBMM’nin Açılışı”, 4-E sınıfı “Doğu ve Güney Cepheleri”, 4-F sınıfı “Dumlupınar Kuşatması”, 4-G sınıfı “Kongreler”, 4-H sınıfı “Sakarya Savaşı” konularını öğretmenlerinin rehberliğinde anlatım ve drama yöntemlerini kullanarak canlandırdılar.