İLKOKUL Haberler
Öğretmenler Günü Kutlama Töreni
26 Kasım 2018

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği,  1981 yılından beri “Öğretmenler Günü” olarak kutlanan 24 Kasım günü,  okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

İlkokul tenis kortunda düzenlenen törenimiz, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başkent Üniversitesi Özel Başkent İlkokul Müdürü Sayın Bilsen ÖZALTIN yaptığı açılış konuşmasında,  geleceğimizin mimarı olan öğrencilerimize ve ülkenin geleceğini yarınlara taşımak için var gücüyle çalışan öğretmenlere seslenerek günün anlam ve önemini vurguladı.

Öğrencilerimizin hazırladığı “Öğretmenler Günü Oratoryosu”  ve “Okut Beni Öğretmenim” şiir dinletisi duygu dolu anlar yaşatırken, “Anlat Bana Öğretmenim” ve “Teşekkürler Öğretmenim” şarkılarını seslendiren okul korosu büyük alkış aldı. Öğretmenler korosu ve halk oyunları gösterisinin ardından satranç öğretmeni Beycan ÖRGEN tarafından “Atatürk Öğretmeni”  şiiri okundu. Özel Başkent İlkokulu öğrencileri, öğretmenlerine görsel şölen eşliğinde şarkı söyleyerek unutulmayacak bir sürpriz yaptılar.

Tüm öğretmenlerin coşkuyla söylediği “Öğretmen Marşı” ve “10.yıl Marşı” ile programımız sona erdi.