İLKOKUL Haberler
UZAYMER GEZİSİ
04 Aralık 2018

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okullarında geleceği emanet edeceğimiz öğrencilerimizin bilimsel gelişmeleri takip etmelerini, bilime ilgi duymalarını sağlamak ve bu konuda farkındalıklarını arttırmak en önemli hedeflerimizden biridir.

4.Sınıf Fen Bilimleri dersinde ''Dünyanın Hareketleri'' konusu içerisinde yer alan ''Dünyanın dolanma ve dönme hareketlerinin sonuçları'' kazanımını pekiştirmek amacıyla; yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi ve biyogazlardan yararlanılarak iklimlendirme (ısıtma-soğutma) sıcak su temini v.b araştırmalar için inşa edilmiş olan “Çukurova Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezine” (UZAYMER) gezi gözlem etkinliği düzenlendi.

Bu etkinlikte öğrencilerimiz teleskopla gezegenler, ay, güneş lekeleri gözlemleri yaptılar. Güneş sistemi ve gezegenler hakkında uzman eğitmenlerden bilgi almanın yanı sıra uzay araçlarının maketlerini yakından gözlemlediler.