İLKOKUL Haberler
VELİ SÖYLEŞİ GÜNLERİ
30 Aralık 2018
Başkent Üniversitesi Özel Başkent İlkokulu PDR Birimi tarafından okul-aile etkileşimini ve “Biz” bilincini kuvvetlendirmek amacıyla kasım- aralık ayları boyunca 1.2.3 ve 4. sınıf velilerine, farklı tarihlerde  “Veli Söyleşi” günleri düzenlemiştir.

1. sınıf düzeyinde;  "Çocuğumuza Sınırları ve Kuralları Öğretmek, Sorumluluk Kazandırmak Neden Önemlidir?", konulu veli söyleşisinde çocuklarımıza kuralları öğretmenin, okulda istenmeyen davranışları ortadan kaldıracağı konusu ele alındı. Çocukların hayata hazırlanma sürecinde sorumluluk kazandırmanın önemi vurgulanarak başarılı, mutlu, sağlıklı bireyler yetiştirmede anne baba tutumlarının etkisi anlatıldı.

2. sınıf düzeyinde; “Sorumluluk ve Teknolojinin Doğru Kullanımı” konulu söyleşide, mutlu huzurlu ve başarılı çocuk yetiştirmede önemli olan değerlerden birinin de sorumluluk olduğu ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesinde neler yapılabileceği hakkında bilgi verildi. Teknolojinin ve teknolojik aletlerin doğru kullanımının biz yetişkinler için önem teşkil ettiği ve çocuklarımız üzerinde de örnek davranış yönünden etkili olduğu belirtildi. Bu nedenle velilere çocuklarımızı doğru yönlendirmede neler yapmaları gerektiği konusunda önerilerde bulunuldu.

3. sınıf düzeyinde; “Çocuklarda Kurallar ve Sınırlar Neden Önemlidir?”  Yaşanılan Sorunlar Nasıl Çözülebilir?” konularını kapsayan söyleşide, sağlıklı anne baba tutumlarına örnekler verildi. Bu tutumla yetişen çocukların mutlu, sağlıklı ve başarılı olacağı vurgulandı.

4. sınıf düzeyinde; “Sınav Ailesi Olmak” konulu söyleşide, “Acaba sadece başarılı olmalarını istemek yeterli mi? Aile büyüklerinin bu konuda sorumlulukları nelerdir? Öğrencinin daha başarılı olması yönünde neler yapılmalıdır? “gibi sorulara yanıt verilerek, anne babaların neler yapabilecekleri hakkında çözüm önerilerinde bulunuldu.