LİSE Haberler
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni
18 Mart 2019

“Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın,

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,

Bir vatan kalbinin attığı yerdir.”

Necmettin Halil Onan

Başkent Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, 18 Mart 2019 Pazartesi günü 104 yıl önce amansız düşman saldırılarına tam iki yüz elli üç bin askerimizi şehit verdiğimiz, tarihe altın harflerle “Çanakkale Geçilmez!” sözünü yazdığımız “Çanakkale Zaferi”mizi anmak üzere lise konferans salonunda toplandı.

İngilizce öğretmenimiz Salim Aytar’ın günün anlam ve önemini anlattığı etkili konuşmasının ardından okulumuzun 9 Fen Lisesi A ve B şubelerinin tüm öğrencileri, Çanakkale Destanı’nı anlatan oratoryoyu görsel etkinlikler ve canlandırmalarla coşkuyla sundu. Okul korosunun müzik dinletisi ve Çanakkale savaşının önemini vurgulayan video gösterimleri ile Büyük Önder Atatürk ve Çanakkale şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla andık.

Bu güzel etkinlikle; tarihin akışını değiştiren, Türk’ün şan ve şerefini zirveye eriştiren, vatana sevgi duygusunu geliştiren, iman gücünü bayraklaştıran ve orada savaşanları kutsallaştırıp kahramanlaştıran görkemli destan “Çanakkale Zaferi” ruhunu yaşatan öğrencilerimize ve Yabancı Diller Bölümü (Almanca-İngilizce), Beden Eğitimi ve Müzik öğretmenlerimize teşekkür ederiz.