LİSE Haberler
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni
29 Ekim 2019

“Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.”

Mustafa Kemal Atatürk

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı,  28 Ekim Pazartesi ve 30 Ekim Çarşamba günü lise konferans salonunda gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

Tarih Öğretmeni Furkan Laçin’in Cumhuriyet’in değerini ve kazanımlarını anlattığı konuşmasıyla başlayan törenimiz, Sosyal Bilimler Bölümü rehberliğinde 10FL/B sınıfıyla hazırlanan “Cumhuriyet’in İlanı” konulu drama gösterimi ile devam etti. Cumhuriyet’imizin 10. yılında düzenlenen balonun canlandırılması ve Başkent Lisesi öğrencilerinin “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni okuduğu video izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Öğrenciler, Cumhuriyet’in ilan edildiği tarihsel sürece tanık olurken okulumuzun müzik korosu tarafından söylenen “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu marşlar eşliğinde milli duygularla coşkulu anlar yaşadılar.

Cumhuriyet’imizin 96. Yılı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet!