LİSE Haberler
YÜKSEK FRUKTOZLU MISIR ŞURUBU VE OBEZİTE
30 Ekim 2018

Okulumuz tiyatro salonunda 30.10.2018 tarihinde 11FL-A öğrencilerinden Çağla Gündoğan ve Nilsu Gizem Bozdoğan, “Paylaşmaya Değer Fikirler”  kapsamında şekerin metabolizmaya verdiği zararlar ile ilgili “Yüksek Fruktozlu Meyve Şekeri Ve Obezite” konulu  sunum gerçekleştirmişlerdir.

Sunumda, son yıllarda tıp otoriteleri tarafından tartışılan yüksek fruktozlu meyve şekeri ya da halk arasında bilinen adıyla glikoz şurubunun insan vücuduna etkileri , insan vücudunun şekeri ne kadar tolere edebildiği, yüksek fruktozlu meyve şekerinin insan vücuduna girdiği andan itibaren nasıl bir seyir izlediği ve hangi organları etkilediği, obeziteden nasıl uzak kalınacağı, sağlıklı beslenmenin ve sporun yaşam kalitemizin artmasındaki öneminin altı çizildi.

Gençler, sunumlarını noktalarken özelikle çocuklar ve akranları içerisinde yaygın olan hazır gıda tüketimine dikkat çekerek daha sağlıklı bir yaşam için öğrencilerimizin gıda alım davranışlarında farkındalık yarattılar.