SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

ORTAOKUL Haberler
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Töreni
23 Nisan 2019

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları öğrencileri, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini açışının çocuklara armağan edilişinin 99. yılını coşkuyla kutladılar.

 

Kutlamalar, Özel Başkent Anadolu Lisesi Bando takımının kortej yürüyüşü ve marşları ile başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Andımızın okunmasıyla devam eden törende Genel Müdürümüz Sayın Meltem Çaylaklı “Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ne,bu değerli emanete sahip çıkmak demek;vatanımızı dünya arenasında güçlü bir ülke konumuna getirmek olmalıdır.Bunu çocuklarımızı el birliği ile en iyi şekilde eğiterek; bilim, teknoloji, tıp, mühendislik, spor, sanat ve diğer bütün alanlarda uluslararası çapta başarılar el etmelerine imkan sağlayarak başarabiliriz ” diyerek tüm velilerimize ve geleceğin büyüklerine seslendi.

 

İlk ve Ortaöğretim Okulları Eğitim Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Şeref Mirasyedioğlu ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Gönderdeki bayrak dalgalandıkça yeni nesil tarihini anladıkça bu coşkumuz ilelebet kaldıkça bayramız hep kutlu olacak” dedi.

 

Özel Başkent İlkokulu 3.sınıf öğrencilerinin İzmir Marşı’nın işaret dili seslendirip canlandırmasının ardından, okul korosu, anasınıfı korosu ve dansları, halk dansları, jimnastik ve dans gösterileri ile devam eden etkinlikler büyük beğeni ve alkış topladı.4.sınıf öğrencilerinin 23 Nisan Oratoryosu ve Kostak Ali Dansı’nın ardından tüm öğrencilerimiz “Ne Mutlu Türküm Diyene!” diyerek gösterilerini tamamladılar.

 

Şimdi Ulu Önderimiz her birimize tek tek soruyor. “Beni özledin mi çocuk? Beni görmek ister misin?” Ve size diyor ki; “Beni ne zaman görmek isterseniz aynaya bakın. Siz Türk çocukları benim birer parçamsınız, ben de sizin.’’ En güzel gününüz kutlu olsun.

 

Özel Başkent Okulları olarak dünya tarihinin en büyük liderlerinden biri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman ve her türlü şartta sahip çıkacağımıza, gerçekleştirdiği devrimleri ve idealleri yaşatacağımıza söz veriyoruz. “İZİNDEYİZ YÜCE ATAM!”

PAYLAŞ:
X