Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
21. yy eğitim ve iş alanlarının olmazsa olmazı olan bilişim teknolojileri bilgisayar kullanımı, internet kullanımı, bilgisayar bağımlılığı ve etik değerlerimizin üzerinde durarak hem teknolojiyi takip eden hem de sağlıklı bireyler yetiştirmek için okullarımızda öğretilmektedir. "Nasıl dijital vatandaş olmalıyız, bilgisayarı nasıl kullanmalıyız, hangi kurallara uymalıyız" gibi bu sorulara da cevap vermektedir. Ayrıca her mesleğin içinde bulunan ofis programlarının temellerini öğrenip animasyon programlarıyla hem eğlenip hem öğrenmeyi de amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra çağımızın gereği olan yazılım da bu disiplinin içeriğindedir. Yazılım yaş aralığına uygun çeşitli kodlama dilleriyle yazılmış program, oyun ve web sitesi gibi uygulamaları oluşturmak için kullanılan ayrı bir disiplindir.

Yazılımla neler yapılabilir?
Aklımıza gelen hesaplamalar, robotlar, programlar, otomasyonlar, web siteleri çeşitli kodlama dilleriyle yazılmaktadır. Sadece bilgisayar üzerinde program yazmayla da kalmamaktadır. Gerçek hayatta kullanılan kritik düşünme, problem çözme, çözüm odaklı davranma gibi becerileri de geliştirmektedir.
Bilişim teknolojileri ve yazılım derslerimizi Bilgisayar Laboratuvarımızda hem sunum yoluyla hem de yaparak yaşayarak öğrenme yöntemleriyle işlemekteyiz. Her öğrencimiz bir bilgisayarı kullanacak şekilde derslerimiz işlenmektedir.