Okul Müdürü

Osman DALKIRAN

Eğitim, yaşam boyu devam eden bir öğrenme sürecidir. Eğitimin çok yönlü olması bireyin toplumda kendine sağlıklı bir yer edinmesi açısından önemlidir. Başarı, insani değerlerle taçlandırılmadıkça bireye fayda sağlamaz.
 Mustafa Kemal Atatürk: “ Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, Türk ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.” diyerek okulun eğitimdeki yerinin oldukça önemli olduğunu vurgulamıştır.

Okulumuzda Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, okuyan, araştıran ve bu doğrultuda yaratıcı fikirler ortaya koyan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizi akademik başarılarının yanı sıra sanatta ve sporda da aktif bir şekilde rol almaları için destekliyoruz.
Bu anlayışla yetiştirilen gençlerin vatanına, bayrağına ve milletine gönülden bağlı; bilimde, fende, sanatta ve sporda fark yaratarak topluma faydalı bireyler olacaklarına inancımız tamdır.

Osman DALKIRAN
Özel Başkent Ortaokulu Müdürü