Kütüphane

Özel Başkent Ortaokulu öğrencileri okul numaraları ile kütüphanelerimize üye olup aşağıda belirtilen koşullarda kütüphanelerden yararlanabilirler.

Ödünç Yayın Verme Koşulları
1. Her öğrenciye 2 hafta süreyle 2 yayın ödünç verilir. Yayınların kullanımını süresi içinde bitiremeyen öğrenci yayınları kütüphaneye getirerek süreyi 1 kez olmak üzere 1 hafta uzatabilir.
2. Yayınlara başka öğrenciler ve kullanıcılar tarafından ihtiyaç duyulması halinde süre uzatımı yapılmayabilir.
3. Kütüphaneden ödünç yayın alanlar, aldıkları yayınları süresi bitiminde iade etmekle yükümlüdürler.
4. Ödünç verilen materyalin kaybedilmesi, yıpratılması ya da yırtılması durumunda ilgili kişiden yayının yenisi talep edilir.
5. Her yıl mayıs ayı sonunda öğrencilere ödünç kitap verme işlemi bitirilir.
6. Öğrenci karne almadan önce kütüphaneden ödünç aldığı tüm yayınları iade etmekle yükümlüdür.

Ödünç Verilmeyen Yayınlar
Referans (başvuru) kaynakları olarak nitelendirilen ansiklopediler, sözlükler, atlaslar ve diğer referans kitapları ödünç verilmez. Bu kaynaklar kütüphane içinde kullanılır Süreli yayınlar olarak nitelendirilen gazete ve dergiler ödünç verilmez.
Kütüphanemizde kullanılan süreli yayınlar şunlardır:
National Geographic Kids
Atlas