İLKOKUL Haberler
SAMSUN’DA YANAN BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK ATEŞİ
19 Mayıs 2020

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığa giden özgürlük ateşini, bundan tam 101 yıl önce Samsun'da yaktı.Bandırma vapuruyla gittiği Samsun'da kurtuluş mücadelesini başlattı.

Türk Gençliği’ne armağan ettiği  "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" her yıl okulumuzda olduğu gibi,bu yıl da öğretmen ve öğrencilerimizle Atamıza şükran ve gururla kutlandı.

Covid-19 tebdirleri nedeniyle video konferansa evlerinden katılan öğrencilerimiz, İstiklal Marşı ve Andımızı okudular. Sınıf öğretmenlerimiz de öğrencilerine günün anlam ve önemini vurgulayarak ”Hangi şartlar altında olursak olalım özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinden vazgeçmemeliyiz” mesajını verdiler. Ardından öğrencilerimiz “Cumhuriyet Ateşi” oratoryosunu ve “Gençlik Marşı’nı”  hep bir ağızdan coşku ile söyleyerek kutladılar.