LİSE Haberler
Erciyes - Kapadokya Kültür Gezisi
29 Aralık 2019

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları olarak 28.12.2019’da planladığımız gezimizde ilk durağımız Erciyes Kayak Merkezi oldu. Kayak merkezinde keyifli anlar yaşayan öğrencilerimizle ikinci durağımız Kapadokya’ydı. Kapadokya’da çanak-çömlek atölyeleri ve Onyx Taş Atölyeleri gezilerek öğrencilerimize bölge halkının geçmişte ve günümüzde önemli bir geçim kaynağı olan çanak-çömlek yapımları ve Kapadokya bölgesine ait taş ve taş işlemeciliği hakkında bilgiler verildi.

Kapadokya’nın görülmeye değer merkezlerinden olan Göreme Açık Hava Müzesi’nde ilk insan yerleşimleri, peri bacaları, bölgenin mimarisi; Hristiyanlığa özgü Fresk süslemeleri ve bölgenin dini açıdan önemi gençlerin oldukça ilgisini çekti. Üç Güzeller, Avanos Vadisi ve Turasan Şarap Fabrikası da gezimizin önemli durakları arasındaydı.

Gençlerin ülkemizin çeşitli bölgelerini tanımalarını ve kültürel donanıma sahip olmalarını sağlamak amacıyla yapılan gezilerimiz, önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir.