LİSE Haberler
Paylaşmaya Değer Fikirler "ÖZ ŞEFKAT"
12 Kasım 2021

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Lisesi öğrencileri Ada Salman, Demirhan Mermer, Meral Özcan ve Zeynep Delfin Çuhadar rehberlik zümresinin katkılarıyla “Öz Şefkat Temalı PDF Etkinliği” yaptılar. Öğrencilerimiz öz şefkate dair akranlarına farkındalık kazandırmak amacıyla planladıkları çalışmada; öz şefkatin ne olduğundan, özşefkatin bileşenlerinden ve öz şefkate engel olan faktörlerden bahsetmişlerdir.

Öğrenciler PDF sunumuna meditasyonla başlayarak bilinçli farkındalıkları artırılmıştır. Yapılan sunumda sosyal medyanın öz şefkat üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde durularak akranlarının beden şefkati oluşturmalarında da bir kapı aralamayı hedeflemişlerdir. Sunuma öğrenciler merak ile katılarak sunum sonunda ilgiyle düşüncelerini paylaşmışlardır.

Çalışmadaki amaç; ergenlik döneminde olan öğrencilerin düşük beden algısını artırarak kendilerine öz şefkat göstermelerine yardımcı olmaktır.