Edebiyat ve Tiyatro Kulübü

Edebiyatın ve edebiyatçının ince ruhunu ve duyarlılığını keşfetmiş bir gençlik hedeflenmektir. Yapılan kulüp çalışmaları ile genç bireylerin düşünme ve yazma yeteneğini ön plana çıkarıp bu özelliklerini işleyerek üyelerin toplumda entelektüel bireyler olmalarını sağlamak amacıyla faaliyetler sürdürmekteyiz. Ayrıca öğrencileri tiyatro sanatına teşvik etmek, öğrencilerin yaratıcılıklarını artırmak ve sanat alanında üreticiliği artırmak amaçlanır. Öğrenciler, bu kulüplere üye olarak boş zamanlarını değerlendirmekte ve ders dışı aktivitelerde bulunarak sosyalleşmektedirler. Tiyatro Kulübü, öğrencilerin iş bölümü yaparak ve sorumluluk üstlenerek sanat alanında üretim yapmalarını sağlar. Öğrenciler görev ve sorumluluk alabilme özelliği kazanır. Bünyesindeki öğrencilere ölçülü, saygılı ve anlayışlı davranabilme kabiliyetini kazandırır. Bununla birlikte Tiyatro Kulübü; önemli günlerde, millî bayramlarda günün anlam ve önemine uygun olan oyunlar düzenler. Öğrenciler bu oyunlarda rol alır.