LİSE Haberler
KAPADOKYA-ERCİYES KÜLTÜR GEZİSİ
13 Ocak 2019

Başkent Lisesi 9. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Kapadokya – Erciyes turunun ilk durağı Erciyes Kayak Merkezi oldu.  Burada geçirilen keyifli anlardan sonra öğrenciler,  panoramik Kayseri turunda şehrin tarihi ve mimari dokusu hakkında bilgilendirildi. Yöresel ürünleri tatmak ve tanımak amacıyla gidilen Pastırmacılar Parkı’ndan sonra gezi rotası Kapadokya’ ya çevrildi.

Kapadokya ‘ da  bulunan Üç Güzeller, Develi Vadisi ile Peri Bacaları, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.  Gençler bu doğal yapıların oluşumu ve özellikleri ile ilgili bilgilendirildikten sonra dinlenmek üzere otele gidildi. İkinci gün gidilen çanak çömlek atölyesinde öğrenciler bu zanaatı deneyimleyerek öğrenme fırsatı buldular.  Gezinin bir diğer uğrak yeri olan Onix Taş Atölyesi’nde taşların renklerine göre hangi özelliklere sahip olduğu ve nasıl işlendiği konusunda öğrenciler bilgilendirildi. Öğrenciler, bölgenin en çok turist alan yerlerinden biri olan Göreme Açık Hava Müzesi’ni dolaşırken bir yandan da müzenin tarihini dinlediler. Güvercinlik Vadisinin de görülmesiyle Kapadokya – Erciyes Kültür Gezisi sona erdi.