SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

LİSE Haberler
Sosyal Bilimler Bölümü 8 Mart Etkinlikleri
08 Mart 2019
SOSYAL BİLİMLER BÖLÜMÜ 8 MART ETKİNLİKLERİ
Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Kadın ve erkeğin yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz. Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır. Dinin alet edilerek kadının yok sayıldığı, kadının ötekileştirildiği,  kadının hor görüldüğü, kadının şiddete maruz kaldığı bir topluluğu medeniyet ölçütleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir, o toplum ileridir, o toplum üretkendir.
Son yıllarda sürekli annelik üzerinden tanımlanan, siyasetçilerin ve ilahiyatçıların kendi amaçları doğrultusunda gündeme taşıdıkları kadınlarımızın toplumumuzdaki gerçek önemini ve yerini öğrencilerimize kavratmak amacı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında,  Zeynep Yentur,  Şule Aydın isimli öğrencilerimiz ve Sosyal Bilimler Bölümü tarafından hazırlanan “Tarihte, Günümüzde ve İslam’da Kadın” konulu sunum gerçekleştirildi. 
Etkinliklerimiz kapsamında;  11 AL A sınıfı öğrencimiz Nil Turunç,  6 Mart 2019 tarihinde “ Kadına Şiddete Dur Diyelim “ konulu bir PDF sunumu gerçekleştirdi. Etkinliklerimizde emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. 
 
PAYLAŞ:
X