LİSE Haberler
STRESLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ
27 Şubat 2024

Başkent Üniversitesi Özel Adana Başkent Okulları Lise Rehberlik Birimi tarafından 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik Stresle Başa Çıkma Yöntemleri   sunumu yapılmıştır.

Stres, insanın üzerinde hissettiği baskı durumudur. Kendimizi korumak için ortaya çıkar fakat yoğunluğu ve şiddeti arttığında yaşam kalitemizi bozabilir. Seminerimizde;  aile, okul, arkadaşlık ya da çevresel faktörlerden kaynaklı pek çok olayın stres kaynağı olabileceği vurgulandı. Stresin her zaman zararlı olmayacağını hafif şiddetteki stresin enerji veren, kendimizi geliştirmemizi sağlayan bir etken olduğu olumlu stres ile baş etmenin kendimize olan güveni arttırdığı yönünde bilgiler paylaşıldı. Stres arttıkça zihinsel, fiziksel, duygusal değişimlerin aşamaları üzerinde önemle durulup stresin yönetiminde etkili olan anda kalmak  kavramı açıklanmış ve örnek kartlardan yararlanıp öğrencilere farkındalık kazandırılma amaçlanmıştır. Seminerimizin sonunda stres yönetiminin sağlanamadığı durumlarda destek alınması gerektiği önemle vurgulanmıştır.