ORTAOKUL Haberler
15 Mart Atatürk’ün Adana’ya Gelişi Kutlamaları
15 Mart 2019

"Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur.”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Milli mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ardından 15 Mart 1923’te Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana‘ya gelişini Özel Başkent Ortaokulu olarak gururla kutladık.

Adana'nın gururu, ulusal bağımsızlık ve egemenlik düşüncesinin Atatürk'ün kafasında oluşturduğu bir şehir olmasındandır.

Bu nedenle Atatürk’ün zaferlerle dolu askeri ve siyasi hayatında, Adana'nın özel bir yeri vardır.

Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 96. yıl dönümünde onu saygıyla anıyor ve onun ilkeleri ışığında yürümeye devam edeceğimize söz veriyoruz.