Okul Veli İletişimi
OKUL VELİ İLETİŞİMİ
Veli görüşmek istediği öğretmenden ilgili müdür yardımcısı ya da rehberlik servisi kanalı ile randevu almak suretiyle görüşmesini gerçekleştirebilir.

Halkla İlişkiler Birimi
Halkla İlişkiler Birimi Ortaokul binası giriş katında bulunur.  Kurumun ilişki içinde bulunduğu kişi ve kurumlarla sağlıklı, doğru, güvenilir ve sürekli ilişkiler kurmayı, geliştirmeyi, kamuoyunda olumlu izlenimler yaratmayı ve toplumla bütünleşmeyi hedefler. Bu doğrultuda gerekli tanıtım ve organizasyonları yapar. Okul, veli, öğrenci ve personelinin her türlü dilek, istek, öneri ve şikâyetlerini dinler, ilgili birimlere ve üst yönetime bilgi verir. Kayıt yaptırmak isteyen velilere okulla ilgili bilgi vererek doğru birimlere yönlendirme yapar. Okul ücretleri, ödeme koşulları ve istenilen evraklar konusunda aydınlatır.
Kurum İçi İletişim
 Yemekhane (1.Kat)    1211
 Revir    1116

SMS mesajları:
Okulla ilgili önemli duyurular, servis olanakları elverdiği durumlarda, veli telefonuna SMS yolu ile iletilir. Telefon numarası değişikliğini en kısa sürede halkla ilişkiler ofisine bildirmek velinin sorumluluğundadır.

K12.NET kullanımı:
Öğrencimizin okul hayatı ile ilgili detaylı bilgiyi daha hızlı şekilde velimize aktarma ve iletişime geçme olanağı sağlamayı hedefleyen okulumuz,çocuklarımızın akademik ve sosyal durumundaki gelişmelerin yakından izlenmesi için internet tabanlı K12NET sistemini kullanmaktadır. Sistem 19 modül ve 3 portaldan oluşmaktadır. Bu portallar: Personel portalı, öğretmen portalı, öğrenci-veli portalıdır. Öğrenci-veli portalı, modüller ile ilgili bilgilere veya bilgisayardan ONLİNE olarak K12NET programı kullanılarak ulaşılabilir. Veli modülü ile “Ödev-Mesajlar-Davranış-Ölçme Değerlendirme-Rehberlik-Etüt -Günlük ve Ders Devamsızlığı-Ajanda-Kulüpler-Sağlık” konularında öğrenci hakkında anlık bilgilere ulaşılabilir.
K12NET sistemine cep telefonlarına SMS ile gönderdiğimiz veliye özel kullanıcı adı ve şifre ile www.adanabaskentokullari.k12net.com adresinden veya akıllı telefon uygulaması k12NET ile erişim sağlanabilmektedir.