Afete Hazırlık ve İlk Yardım Kulübü

Kulübümüz, Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak; öğrencilerimizin bireysel ve diğer kişi ve kurumlarla işbirliği içinde çevresindeki toplumsal sorunlarla ilgilenen ve bunların çözümüne katkı sağlayacak nitelikte projeler geliştiren, afet farkındalığını kendi yaşamı ile birlikte çevresine de uygulayabilen, ilkyardım ve sivil savunma konularında bilinçli bireyler olarak yetişmelerini amaçlar. Çalışmalarımızla, okulumuzda sivil savunma konusunda farkındalık yaratma, doğal afetlerde nasıl davranılması gerektiği konusunda bilinç kazandırma, deprem tatbikatı ve pek çok afet için tatbikat yaparak olası durumlarda hazırlıklı olunması hedeflenir. Herkesin, ‘’Afetlerden sonra yara sarmak yerine, afetlerden önce tedbir almak‘’ anlayışı içinde olması için çalışan bir kulüptür.