HABERLER
19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin
yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır.
19 Mayıs 365 günün içinde sıradan bir gün değildir!
19 Mayıs bir bahar rüzgarı değildir!
19 Mayıs Türk’ün ayak sesidir!
Uyanıştır, diriliştir, haykırıştır!
19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun!
19.05.2022

Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.

Bayramımız kutlu olsun!

23.04.2022

Özel Başkent Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri ile sosyal bilgiler dersi kapsamında somut kalıntılardan yola çıkarak kadim uygarlıkların insanlık tarihine katkılarını fark etme kazanımını pekiştirmek amacıyla Yeni Adana Müzesi’ne gittik. Ayrıca ‘’5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu’’ kapsamında şehrimizin geçmişten günümüze hangi uygarlıkları barındırdığını inceleyerek ‘’Kilikya’’ bölgesinin önemini kavradık. Antik kentleriyle gerek coğrafi gerekse kültürel zenginliği bakımından önemli bir bölge olduğuna dikkat çektik.

“…İlgisini sanata yoğunlaştıran insan farkında olmadan felaketlerin üstesinden gelir…”

30.12.2021
Teknoloji ve Tasarım derslerinde; mühendislik, mimarlık gibi birçok meslek türünde gerekli olan ve temelde öğretilmiş fen ve matematik bilgilerini de kullanarak üç boyutlu düşünme, takım çalışması, bilgiyi kullanıp somutlaştırma gibi beceri ve yeteneklerin üzerine eklendiği, sınırını sadece öğrencilerin hayal gücünün belirlediği nesiller yetiştirmek amaçlanmaktadır.
20.12.2021