SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

ANASINIFI Haberler
Uyku Alışkanlıklarımız - Bedtime Routines
25 Aralık 2023

Çocuklar için yatmadan önce bir rutin oluşturmak önemlidir. Çünkü rutinler, küçük çocukların sağlıklı alışkanlıklar kazanmasına yardımcı olabilir. Etkinliğimiz sayesinde küçük çocukların uyku vakti rutini ile kendilerini uykuya hazır hissettiklerini görebiliriz. Rutinimiz 6 aktiviteden oluşmaktadır. Aktivitelerin alışkanlıklara dönüşebilmesi için sırasıyla ve düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

6 AKTİVİTEMİZ:

  1. Banyo yapmak
  2. Pijamalarını giymek
  3. Dişlerini fırçalamak
  4. Saçını taramak
  5. Bir masal dinlemek
  6. Uyku oyuncağına sarılmak

 Uyumak için hazırsın!

Çocuklar bunları öğrendikten sonra harika bir pijama partisiyle eğlendiler. Bu rutinleri İngilizce olarak ifade etmeyi öğrenmeleri sayesinde çocukların dil gelişimlerine de katkı sağlamış olduk. Ayrıca pijama partisinde de ne yapıldığına dair fikir sahibi oldular.

 

It's important to build a bedtime routine for kids because routines can help young children develop healthy habits. Our activity shows how  young children feel ready for sleep with a bedtime routine. Our routine consists of 6 activities. The activities should be done sequentially and regularly to turn them into habits.

Here are the 6 activities:

1. Take a bath

2. Put on your pyjamas

3. Brush your teeth

4. Comb your hair

5. Listen to a bedtime story

6. Cuddle a sleep toy

You're ready to sleep!

After learning these, the children had fun with a wonderful slumber party. Learning to express these routines in English contributed to the kids’  language development. They also got an idea of what is done at the slumber party.

PAYLAŞ:
X