İLKOKUL Haberler
Benim Öyküm Yarışması
02 Ocak 2023

Hikaye anlatımı,  sözlü, resimli ya da yazılı olarak insanların birbiriyle deneyimlerini paylaşma aracıdır.Hikâye oluşturma ise öğrencilerin karmaşık hayat deneyimlerini kavramalarına yardımcı olacak basit ama güçlü bir araçtır.Bu bağlamda yapılan çalışmalar, öğrencilerin dil gelişimine katkıda bulunurken üst düzey düşünme becerilerini (problem çözme, hayal kurma, iç dünyalarını yansıtma) de geliştirmektedir. Ayrıca  derse olan tutumlarını ve motivasyonlarını olumlu yönde etkilemektedir.

Yaratıcı yazma çalışmaları kapsamında, yazma becerilerini geliştirerek özgün eserler yazılmasını sağlamak, Türkçe dersi hedeflerimizdendir. Bu amaçla 4.sınıf öğrencilerimiz, ilk hikayelerini kaleme aldılar. Okumalarını sınıf arkadaşlarına yaptıktan sonra, hikâyelerine uygun kapak tasarım çalışması gerçekleştirdiler ve çalışmalarını sergilediler.