İLKOKUL Haberler
Dünya Engelliler Günü Etkinliği
05 Aralık 2022

Dünya Engelliler Günü , Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından beri kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür. Öğrencilerimizin toplumdaki farklı insanları anlamaları ve onlarla empati kurmalarını sağlamak amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz,sınıflarımızda uygulamalı çalışmalar yaptılar. Bu çalışmalarda gözlerini kapatarak resim sayfasını boyamaya çalıştılar, çizgileri ve renkleri göremediklerini fark ettiler. Gözlerini açarak boyamayı incelediklerinde düzenli ve güzel yapamadıklarını gördüler. Gözleri kapalıyken sınıf içinde tahtaya, öğrenci dolaplarına ulaşmaya çalıştılar. Hayatın her anında engelli bireylerin karşılabilecekleri zorluklarla ilgili konuştular.Öğrencilerimiz bu bireylere nasıl yaklaşılacağı ve yardım edileceği ile ilgili  fikir edinerek paylaşımlarda bulundular.