İLKOKUL Haberler
SORGULUYORUZ, ÖYLEYSE BİZ DE VARIZ!
10 Ekim 2024

Düşünme becerileri bireylerin problem çözme, karar verme, kavramlaştırma gibi zihinsel işlemlerini harekete geçirir. Düşüncelerin anlamlı bir şekilde ifade edilmesi ve anlamlandırılması dil becerileriyle gerçekleşmektedir. Düşünebilmek, düşündüğü fikirler doğrultusunda soru sorabilmek ve eleştirel bakış açısıyla değerlendirebilmek için öncelikle merak etmek gerekir.

Öğrencilerimizle “Ağustos Böceği ve Karınca” metnini farklı bakış açıları ve merakla ele alarak eleştirel yaklaşımlarda bulunduk. Öğrencilerimiz, ezber düşüncelerin dışında metni canlandırma ve soru sorma tekniği ile yeniden değerlendirdiler. Hem düşündüğümüz hem de neşe dolu anlar yaşadığımız etkinliğimizle yepyeni ufuklara yelken açtık.

Yeniliklerin Başkenti olarak bütün öğrencilerimizin istekli katılımı sayesinde keyif dolu bir öğrenim gerçekleştirdik.

Teşekkürler çocuklar!