İLKOKUL Haberler
Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası
12 Aralık 2022

Milli Mücadele’den yeni çıkmış, işgalciler tarafından her yanı yakılıp yıkılmış olan ülkemizde, halk çok yoksul ve perişandı. Bu fakirliği bitirmek ve ülkemizi kalkındırmak gerekiyordu. Bu nedenle 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi yapıldı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk tam bağımsız ve özgür bir ülke olabilmenin ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkün olacağına inanıyordu.12 Aralık 1929 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde alınan bir kararla ‘’Yerli Malları ve Tasarruflu Olma’’ haftasının kutlanması kararlaştırıldı.

Haftanın kutlanma amacına uygun olarak  tutumlu olma, yerli üretimin önemi, kendine yeten bir toplum olma, yerli fabrikalar kurma, ülke gelirinin dış ülkelere gitmesini önleme, temel tüketim maddelerini öz kaynaklardan kullanma, ülkemizi kalkındırma ve geliştirme gibi konular irdelenerek öğrencilerimize sınıf içi sunumlar yapıldı. Aynı zamanda yerli malı olan yiyeceklerimizin özellikleri, hangi bölgede üretildikleri ve alışveriş yaparken yerli malını tanımamızı  sağlayan  “869” barkodu hakkında bilgi verildi.