LİSE Haberler
"Hijyen" Semineri
15 Eylül 2022

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Lisesi olarak 9. Sınıf düzeyindeki öğrencilerimize yönelik ‘Hijyen’ semineri Rehberlik Birimi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Kişisel hijyen, bireyin sağlığını sürdürmek için yaptığı öz bakım uygulamalarını içerir. Özellikle pandemi sürecinde salgın hastalık karşısında hijyen tedbirlerinin önemi artmıştır. Bir ergen, kişisel temizliğinin artık kendisi tarafından yapılması gerektiğini fark etmelidir. Bizler de Rehberlik Servisi olarak öğrencilerimizle kişisel hijyen ve çevre temizliğinin önemini vurgulamak amacıyla bir söyleşi gerçekleştirdik. Bu söyleşiyle öğrencilerimize günlük yaşamda bilinçli bir şekilde hem kendilerinin hem de çevresinde bulunan kişilerin sağlıklarını korumak ve bu bilgilerin günlük hayatta kullanımına dikkat etmelerini sağlamayı amaçladık.

Bu seminer ile ön ergenlik ve ergenlik dönemi içerisinde olan öğrencilerimize farkındalık kazandırmak ve yaşamlarında hijyenin önemli bir yere sahip olduğunu aktarmak hedeflenmiştir.