Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Lisesi olarak Millî Mücadele’nin amacını ve ruhunu, milletin birlik ve beraberliği ile bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklâl Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart günü için her yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuzda anma etkinlikleri düzenledik.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimizin açılış konuşması ile başlayan İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 101. yılı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı; İstiklal Marşı Oratoryosu ile devam etti.
İstiklal Savaşı’ndan sonra yeni doğan Türkiye Cumhuriyeti’nin millî marşını seçmek için ülke çapında bir yarışma düzenlenmişti. Yarışmaya toplam 724 şiir katıldı. İstiklal Marşı, “Bağımsızlık Marşı” demektir ve Türk millî marşıdır. Bu marş, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazıldı ve 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından resmen kabul edildi. Bizler de bu yarışmadan feyz alarak “İstiklal Marşı’nı En Güzel Ben Okuyorum.” adıyla bir yarışma düzenledik. Yarışmayı düzenleme amacımız; öğrencilerimizin, dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmelerini; vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmeleri v
İstiklal Marşı’mızı daha duygulu okumalarını sağlamaktır. Okulumuz bölüm başkanlarının jüri üyeliği yaptığı yarışmada belirli ölçütler ile değerlendirmeler yapılarak ilk üçe giren öğrencilerimiz belirlendi.
“İstiklal Marşı’nı En Güzel Ben Okuyorum.” yarışması finalistlerinden dereceye giren öğrencilerimiz sırasıyla:
- 9AL/A Sınıfından Elif TABAN
- 9AL/E Sınıfından Beyza Gül Baylı
- 10FL/A Sınıfından Asya Sultan Şahin olmuştur.
Dereceye giren öğrencilerimiz tebrik edilirken İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Safahat” adlı eseri öğrencilerimize hediye edilerek bağımsızlığımızın simgesi, milli birlik ve beraberliğimizin ifadesi “12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Töreni”miz sona erdi.