SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM




LİSE Haberler
2021 BİLİM ŞENLİĞİ
28 Mayıs 2021

             Bilimin Aydınlık Yolunda Adımlarımız

 

       “Manevi mirasım ilim ve akıldır.” diyen ve “akla”, “bilime” dayalı laik bir devlet kuran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; toplumların ilerlemesinde en önemli etkenin bilim, kültür, edebiyat, felsefe, sanat ve yaşam arasındaki etkileşim olduğunu vurgulamıştır. Bilimsel bilgiyi diğer bilgilerden ayıran şey ise onun objektif yani nesnel olmasıdır.

 

       Bizler çağdaş uygarlığa ulaşmanın en mühim yolunun da bu objektif bakış açısından geçtiğinin bilincindeyiz.  Başkent Üniversitesi Özel Başkent Lisesi olarak  toplumdaki bu bilimsel farkındalığı artırmak ve özellikle çocuklarımızın keşfederek öğrenmelerini sağlamak, onların ilgilerini bilime yönlendirmek amacıyla düzenlenen ve öğrencilerimizin yaratıcı fikirlerini proje tabanlı öğrenmeye dayalı olarak desteklemek adına hazırladığımız “Bilim Şenliği” 28 Mayıs 2021 Cuma günü 8 ve 12.sınıflarımızın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

      Öğrencilerimizin hazırladığı mini bir konser ile başlayan Bilim Şenliği programımız içinde, fen bilimlerinin her alanından edebiyata kadar birçok alanda öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeler özenle paylaşıldı. Deneyler, bilimsel sunumlar, etkileşimli uygulamalar, sergiler, sanatsal etkinlikler, geleneksel edebiyata ait yansımalar şenlik stantlarında öğrencilerle buluştu.

 

       Bilimden beslenen şenliğimizin hedefi, geleceğin bilim insanlarının bilgi ve fikir paylaşımının ne kadar kıymetli olduğunun bilincini onlara hissettirmek ve onları desteklemektir.

 

       Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları olarak “Bilim Başkent’te toplanır, Başkent’ten yayılır.” sloganını hayata geçiren proje tabanlı bilim şenliğimiz hedefine ulaşarak başarı ile tamamlandı.

 

PAYLAŞ:
X