SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

LİSE Haberler
Akran Zorbalığı Semineri
07 Ekim 2021

Akran Zorbalığı Semineri

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından öğrencilere “akran zorbalığı” hakkında farkındalık kazandırmak amacıyla bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Akran zorbalığı, bir ya da birden çok öğrencinin kendilerinden daha güçsüz öğrencileri kasıtlı ve sürekli olarak rahatsız etmesiyle sonuçlanan ve kurbanın kendisini koruyamayacak durumda olduğu bir saldırganlık türü olarak tanımlanabilir. Her çocuk ne yazık ki zorbanın hedefi olabilir. Fakat pasif, arkadaşı olmayan, fiziksel anlamda güçsüz ve zarar görmekten korkan çocuklar zorbalığa daha çok maruz kalmaktadır.

Seminerimiz, “akran zorbalığı”nı öğrencilerimizin zihninde daha etkili bir şekilde canlandırmak amacı ile video ve deneylerle desteklenmiş,  farklılıklara karşı hoşgörü ve saygının önemini vurgulayan paylaşımlar yapılmıştır. Yapılan etkinliklerle okuldaki mağdur rolündeki öğrencilerin güçlenmeleri, zorba öğrencilerin doğru davranışlar konusunda yönlendirilmeleri sağlanarak seyirci durumundaki öğrencilerin zorbalığa engel olabilmeleri konusundaki hassasiyetleri arttırıldı.

Yaptığımız bu etkinlikle öğrencilerimize; zorbalık eden ve zorbalığa maruz kalan tüm çocukların korunması için okul ve aile iş birliği içerisinde, uzmanlar ve ebeveynlerin gerekli tüm çabaları göstermesi ile olumsuz davranışlara son verilebileceğinin mesajı aktarıldı. 

PAYLAŞ:
X