SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

LİSE Haberler
ANKARA – ESKİŞEHİR ÜNİVERSİTE TANITIM VE KÜLTÜR GEZİSİ
22 Nisan 2022

Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Lisesi olarak 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize “Ankara-Eskişehir Üniversite Tanıtım ve Kültür Gezisi” düzenlendi.

Gezimize Ankara’da Başkent Üniversitesi ile başlayan öğrencilerimiz, bizi burada misafir eden Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Haberal ile buluşup Başkent Üniversitenin tarihçesi, akademik bölümleri, yurt dışı ile bağlantıları ve kampüste yaşam hakkında bilgiler edindiler. Kurulduğu günden bu yana ülkemiz eğitimine katkılar sunan ve artık bir dünya markası hâline gelen, birçok ilklere imza atan Başkent Üniversitesinin değişime ve gelişime liderlik eden bir üniversite olduğunu vurgulayan Sayın Rektör Ali Haberal, gençlerin neden Başkentli olmaları gerektiğini güzel bir sohbetle onlara anlattı. Bu güzel sohbetin ardından öğrencilerimiz, seçtikleri alanlara göre fakülteleri gezerek ilgili akademisyenlerden bölümlerle ilgili bilgiler edindiler. Burada akademik çalışmaların yanı sıra öğrencilerin sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan da gelişmeleri için çeşitli etkinliklerin düzenlenmesine önem verildiğini öğrenen öğrencilerimiz oldukça doyurucu bilgiler edindiler ve büyük bir memnuniyetle Başkent Üniversitesinden ayrıldılar.

Ankara gezimizin ikinci durağı olan ODTÜ’de, burayı kazanan eski öğrencilerimizle buluşan öğrencilerimiz, onların rehberliğinde ODTÜ’yü gezerek bölümler ve kampüs hakkında bilgiler edindiler. Burada geçirdikleri güzel vakitten sonra konaklamak için Eskişehir’e hareket edildi.

Gezimizin ikinci gününe, Eskişehir’in en eski tarihî geçmişine sahip olan Odunpazarı’ndan başlayan öğrencilerimiz, buradaki tarihî dokuya ve rengârenk “Odunpazarı Evleri”ne hayran kaldılar. Daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e kazandırdığı ve Türkiye’deki ilk örneği olan “Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi”ni gezen öğrenciler, burada Atatürk’ün çeşitli dönemlerini yansıtan heykellerini, yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykellerini büyük bir hayranlıkla gezdiler. Daha sonra “Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı”na geçen öğrencilerimiz, Eskişehir’in Disneyland’ı olarak anılan bu parkı büyük bir ilgi ve beğeniyle gezdiler.

Bu gezimiz, gençlerimizde hem üniversite ve meslek seçimi ile ilgili hem de ülkemizin çeşitli bölgelerinin kültürel zenginliklerinin tanınması gerektiği ile ilgili farkındalık sağlayarak onlara yol gösterici olmuştur.

 

PAYLAŞ:
X