SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

LİSE Haberler
Başkent Kariyer Günleri
01 Aralık 2021

Bir mesleği sadece kitaplarda yazan tanımlardan öğrenmek yerine,  işini icra eden kişilerden dinlemek ve öğrenmek düsturuyla başladığımız “Başkent Kariyer Günleri” kapsamında bu yılda öğrencilerimiz ile mesleğini başarıyla icra eden kişileri bir araya getirdik. Öğrencilerimizin meslek seçiminde ilk adımlarını bilinçli ve doğru  atmalarına  destek olmak için Başkent Ortaöğretim Okulları Rehberlik Servisi  tarafından “Başkent Kariyer Günleri” düzenlendi. Tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesi, iktisadi-idari bilimler fakültesi, eczacılık fakültesi, veterinerlik fakültesi, hukuk fakültesi, iletişim fakültesi, ziraat fakültesi, psikoloji bölümü gibi birçok fakülte/bölüm   tanıtımının yapıldığı “Başkent Kariyer Günleri” öğrencilerimizin çoğunun meslek seçimi konusundaki sorularına yanıt bulmalarını sağlamıştır.

Okulumuz tiyatro salonunda gerçekleşen etkinliğimizde mesleğini icra eden kişiler öğrencilerimize; meslekleri ve görevleri, mesleklerinin genel özellikleri, çalışma ortamları ve koşulları , çalışma alanları ve iş bulma olanakları, eğitim sonrası kazançları ve meslekte ilerleme süreci ile ilgili bilgilendirmeler yaptılar. Öğrencilerimiz “Başkent Kariyer Günleri”ne oldukça ilgi göstererek konuklara meslekleri ile ilgili sorular yönlendirdiler.

Rehberlik Servisi’nin mesleki rehberlik kapsamında düzenlediği etkinliğimize destek veren Prof. Dr. T. Burak Özçelik, Prof. Dr. Bülent Özekici, Prof. Dr. Sezgin Güvel, Prof. Dr. Ulus Çevik, Dr. Öğr Üyesi Mehmet İlteriş Sarıgeçili, Klinik Psikolog Işıl Çukurova, Veteriner Hekim Mahir Kaya, Eczacı Seda Nur Yüksel Can, Av. İbrahim Hakan Metin, Mali Müşavir Sabiha Aşık, Sosyal Medya İçerik Üreticisi Umut Çinkır'a teşekkür ederiz.

 

kariyer günleri2021

PAYLAŞ:
X