SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

LİSE Haberler
BİLİM ŞENLİĞİ
16 Mayıs 2022

BİLİM, BİLGİ VE EĞLENCENİN İÇ İÇE GEÇTİĞİ ETKİNLİĞİMİZ "BİLİM ŞENLİĞİ"

 

  Türk milletinin yürümekte olduğu ilerleme ve uygarlık yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale pozitif bilimdir.” diyen ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk toplumların ilerlemesinde en önemli etkenin bilim, kültür, edebiyat, felsefe, sanat ve yaşam arasındaki etkileşim olduğunu vurgulamıştır.

 

           Başkent Okulları olarak soran, sorgulayan, eleştirel bakış açısına sahip, merak eden, neden sonuç ilişkisi kurabilen, kendine güvenen bilimsel çalışma alışkanlığı kazanan araştırma becerisini kullanan ve geliştiren bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla   Bilim Başkent’te toplanır, Başkent’ten yayılır.” sloganından da yola çıkarak her yıl öğrencilerimizle Bilim Şenliği gerçekleştiriyoruz.

 

           Aklın ve bilimin ışığında çağdaşlaşmayı ilke edinen, eğitim ve öğretim sürecini Atatürkçü düşüncenin rehberliğinde yürüten Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları olarak düzenlediğimiz, öğrencilerimizin yaratıcı fikirlerini bilimsel yöntemlerle buluşturmalarını sağlayan, yıl boyunca gerçekleştirdikleri bilimsel etkinliklerin sergilendiği Bilim Şenliği 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü gerçekleştirildi. 

 

          Proje tabanlı öğrenmeye dayalı eğitim sürecindeki çalışmalardan, araştırmalardan, yaratıcı materyallerden, deneylerden, projelerden, uygulamalardan seçkilerin yer aldığı şenliğimizde her alanda, her yaş seviyesinde etkinlikler vardı. Yaşamı sadece yeniden düzenleyen ve şekillendiren değil; yaşamı duyan, anlayan; bilgileri ve akılcı düşünceleriyle yoğurup yaşamın ta kendisi olmayı başarabilen öğrencilerimiz; hazırladıkları çalışma, proje ve etkinliklerle bilimsel çalışmalarda da edilgen değil, etken birer birey olarak var olduklarını kanıtladılar.

 

            Bilim Şenliğimizde çalışmalarıyla bizleri gururlandıran tüm öğrencilerimize ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:
X