SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

LİSE Haberler
Erciyes - Kapadokya Kültür Gezisi
24 Aralık 2022

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları olarak 9. sınıf öğrencilerimize planladığımız Kapadokya-Erciyes gezimize,  ilk gün Erciyes kayak merkeziyle başladık. Öğrencilerimiz kayak yapıp teleferiğe binerek keyifli zaman  geçirdiler. İkinci gün ise Avanos’ta çanak çömlek atölyeleri ve oniks taş atölyeleri gezileri düzenlendi. Öğrencilerimize bölge halkının geçmişte ve günümüzde önemli bir geçim kaynağı olan çanak çömlek yapımları ve Kapadokya bölgesine ait taşlar ve taş işlemeciliği hakkında bilgiler verildi. Ayrıca çanak çömlek atölyesinde öğrencilerimiz bu zanaatı deneyimleyerek öğrenme fırsatı buldular.

  

Sonrasında öğrencilerimiz, bölgenin en çok turist alan yerlerinden biri olan Göreme Açık Hava Müzesi’ni dolaşırken bir yandan da müzenin tarihini  rehberler eşliğinde dinlediler. Göreme Açık Hava Müzesi’nde ilk insan yerleşimleri, peribacaları, bölgenin mimarisi, Hristiyanlığa özgü fresk süslemeleri ve bölgenin dinî açıdan önemi öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekti. Gezimizin önemli duraklarından olan Paşabağı, Zelve, Devrent ve Güvercinlik Vadisi ile peribacaları, binlerce yıllık medeniyetin coğrafî güzelliklerini adeta gözlerimizin önüne serdi.

Öğrencilerimizin , ülkemizin çeşitli bölgelerini tanımalarını ve kültürel donanıma sahip olmalarını sağlamak amacıyla yapılan gezilerimiz, önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir.

PAYLAŞ:
X