LİSE Haberler
KARİYER PLANLAMADA ALAN SEÇİMİ
02 Ekim 2024

Başkent Üniversitesi Özel Adana Başkent Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından 10. sınıf öğrencilerine kariyer planlamada alan seçiminin önemi üzerine seminer yapılmıştır.

Öğrencilerin kariyer yolculuğunda önemli bir dönüm noktası olan alan seçiminin ileriki yıllarda tercih edecekleri meslekleri belirlemelerinde etkili olduğu üzerinde durulmuş, seçecekleri alan ve yönelecekleri meslekler doğrultusunda nasıl bir YKS süreci deneyimleyecekleri anlatılmıştır. Alan seçimlerinde  öğrencilerin kendilerini  tanımalarında , ilgi ve yeteneklerini ,başarılı oldukları dersleri, keyif aldıkları uğraşıları   fark etmelerinde etkili olan kişisel küre envanteri hakkında bilgiler paylaşılmıştır. Gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra  karar verme aşamasında okul rehber öğretmeninden, sınıf rehber öğretmeninden ve ailelerinden mutlaka destek almaları  gerektiğine  vurgu yapılmış ve konuyla ilgili  öğrencilerimize  farkındalık kazandırılmıştır. Unutulmamalıdır ki çağın koşullarına uygun, bilinçli bir meslek seçimi; toplumda sağlıklı, mutlu, kendiyle  barışık bireylerin  çoğalmasını da sağlayacaktır.