SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM




LİSE Haberler
Lobi Konseri
23 Eylül 2022

Müzikal etkinlikler; enstrüman çalmak, şarkı söylemek hatta sadece müzik dinlemek bile beyni uyaran önemli bir edimdir. Bu tür etkinliklerle bir tür beyin egzersizi yapılmış olur. Bu etkinlikler sonucu kıvrak ve esnek bir zihin için uygun bir beyin yapılanmasının, yeni sinir bağlantılarının oluşumu gerçekleşir. Müzikal çalışmalar  aynı anda beynin birçok bölümünü işin içine kattığı için beynin farklı bölümleri arasında benzersiz ve zengin bağlantılar kurulur.

Bunların yanı sıra müzik; öğrencilerin dil yetisinin güçlenmesi, matematik yeteneğinin, işitme, okuma ve kavrama becerilerinin gelişmesi, bellek ve konsantrasyon uyumunun sağlanması, öz disiplin, sosyal beceriler ve benzeri pek çok davranışın kazanılmasında çok önemli ve etkin bir araçtır. Uzmanlar, müzik eğitiminin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine büyük katkısı olduğu için çocukların bu konuda özellikle desteklenmesi gerektiğini vurgulamaktırlar.

Bu bilinçle Başkent Üniversitesi, Özel Başkent okulları olarak öğrencilerimizi bu alanda da desteklemeye ve beslemeye devam etmekteyiz.

Bu hafta okulumuzda yapmış olduğumuz lobi konserinde elektrogitarda Nehir ARSLAN, basgitarda Asya Sultan ŞAHİN, davulda Ege BİÇER ve vokalde Zeynep Naz GUCİ arkadaşlarına ve öğretmenlerine keyifli anlar yaşattılar. Onlarla gurur duyuyoruz.

PAYLAŞ:
X