LİSE Haberler
Öfke Kontrolü Eğitim Semineri
14 Ocak 2022

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Lisesi konferans salonumuzda 14 Ocak Cuma günü öğrencilerimize “Öfke Kontrolü Eğitim Semineri”  verildi. 9 ve 10. sınıf öğrencilerimizin katıldığı seminer, konuğumuz Klinik Psikolog Işıl Çukurova’nın sunumu ile başladı. Konuğumuz öğrencilere, insanda öfkeye neden olan olgulardan bahsederek öfkenin ne kadar doğal bir duygu olduğuna değindi. Ancak öfkenin kontrol edilmemesi durumunda insanların suçluluk, pişmanlık gibi durumlarla karşılaşacaklarını anlattı. Öfke kontrolünü sağlamak adına daha uzlaşmacı, sorun çözücü bir yaklaşımda olmak gerektiğine değindi.

Öfke kontrolü sağlayamayan bireyin karşılaşacağı hukuki yaptırımları, Özel Başkent Okulları Avukatı Çiğdem Açılan Gedik aktardı. Olaylara bir anlık öfke ile yaklaşıldığında ortaya çıkacak olumsuzlukların, hukukta ciddi cezalara karşılık geldiğini anlattı. Avukat Çiğdem Açılan, okulda öğrencilerin birbirleriyle olan iletişimlerinin daha ılımlı, sevecen ve barışçıl olması gerektiğine de değindi.

Semineri dikkatle dinleyen öğrencilerimiz, seminer sonunda sorular sorarak seminere katkıda bulundular.

Rehberlik Servisi’nin  düzenlediği etkinliğimize destek veren tüm konuklarımıza teşekkür ederiz.