LİSE Haberler
SEMİNER "Öfke ve Öfke Kontrolü"
21 Aralık 2022

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Lisesi konferans salonumuzda 21 Aralık Çarşamba günü öğrencilerimize “Öfke ve Öfke Kontrolü” adlı eğitim semineri verildi. 9 ve 10. sınıf öğrencilerimizin katıldığı seminer Özel Başkent Okulları Psikoloğu Demet Şanlı’nın sunumu ile başladı. Seminerde öğrencilere, öfkenin tanımı ve öfkenin sevinç, heyecan ya da korku gibi her insanda doğuştan var olan, normal ve yaşanması gereken bir duygu olduğu anlatıldı. Önemli olan ve çoğu zaman problem olarak görünenöfkenin dışarıya nasıl yansıtıldığı konusu üzerinde duruldu. Öfke kontrolünü sağlamak adına iletişim becerilerinin nasıl geliştirilebileceği, öfke anındaki fizyolojik, zihinsel ve davranışsal tepkilere değinildi. Şiddetin açığa çıkmasında rol oynayan öfke duygusunun bizlere yaşatacağı problemler, şiddet ve öfke arasındaki ilişki, öfkemizin şiddete dönüşmemesi için yapılması gerekenler anlatıldı.

Semineri dikkatle dinleyen öğrencilerimiz, seminer sonunda sorular sorarak seminere katkıda bulundular.

Rehberlik servisinin  düzenlediği etkinliğimize destek veren tüm konuklarımıza teşekkür ederiz.